Events

Maj

 • Fredag 26/5 Marstrand Big Boat Race

  Marstrand Big Boat Race is a regatta for sailors by sailors. The concept is simple...

  Two days of intense racing - for both pros and amateurs. 
  Great social events - breakfasts, our famous daock party and the biggest regatta dinner on the west coast.
  Bring the family - activities for everyone on the beautiful Marstrand island. 

Juni

 • Lördag 03/6 Sillens Helg

  Lördag – Söndag 3-4 juni 2017

  Enligt tradition tävlar matställena i Marstrand om vem av dem som gör den bästa sillinläggningen. Här är Du som besökare med Sillpass provsmakar och poängsätter alla fantastiska sillinläggningar och röstar på den sill du tycker är godast.

 • Fredag 16/6 Apply Emtunga Cup - 2017 / SM Melges 24

  Klassisk kappsegling i Marstrand 16-18 juni.

Juli

 • Måndag 03/7 GKSS Match Cup Sweden 2017

  Världscupen i matchracing återvänder till Marstrand 3-8 juli.

  Vecka 27 samlas tusentals gäster årligen på Marstrand för att välkomna världens bästa matchracingseglare och se dem göra upp i gastkramande dueller. Sedan starten 1994 har tävlingen blivit en klassisk del av sommaren på västkusten och Match Cup Sweden omnämns ofta som ett av världens främsta seglingsevenemang.

  För andra året i rad avgörs tävlingen med toppmoderna M32-katamaraner och under veckan erbjuds en mängd olika aktiviteter för alla besökare. Förutom segling finns möjligheten att äta god mat och ta del av aktiviteter som evenemangets sponsorer har att erbjuda samt att bli en del av den gemenskap som bildas kring evenemanget. 

GKSS Match Cup Sweden ingår som en deltävling i World Match Racing Tour som avgörs med final i Kina i november.

  Det är högt tryck på gästplatser i hamnen under veckan och det är en god idé att förboka en plats redan nu!

 • Tisdag 04/7 Junior Cup 2017

  4-7 juli.

  Tävlingen arrangeras av Svenska Seglarförbundet i samarbete med Marstrands Segelsällskap och Lerums Segelsällskap. Seglingen avgörs i C55:or på korta banor väldigt nära land. Deltagande ungdomar som kommer från klubbar runt om i landet får möjlighet att möta sina förebilder och skapa nya målbilder med seglingen och livet. Målsättningen är att ungdomarna skall få med sig nya kunskaper, lära sig lagarbete, få tid att träffa andra seglarkompisar, få upplevelser för livet och ha riktigt kul dagar i Marstrand.

Augusti

 • Fredag 18/8 Sekelskiftedagarna

  Den 18-20 augusti 2017 blir det återigen dags att dra tillbaka tiden till förra sekelskiftet och uppleva Marstrand som havskurort. Baderskor, kungar, bilar, marknader, teaterföreställningar, stjärnbåtar, orkestrar och mycket mycket mer är på plats för att förvandla Marstrand till något magiskt som bara fanns förr i tiden.

  Sekelskiftesdagarna drivs sedan 2015 av en Ideell förening vid namn ”Sekelskiftesdagarna i Marstrand ideella förening”. Vill du bli medlem i vår förening och genom ditt medlemskap stödja- och medverka till att Sekelskiftedagarna blir ett långsiktigt hållbart och i framtiden ännu bättre evenemang så kostar det 200 kronor (Bankgiro: 695-8813 ).

  Du kan följa eventet på Facebook för planering, uppdatering och minnen, ”Sekelskiftesdagarna på Marstrand”.

  Välkomna den 18-20 augusti 2017!

 • Fredag 25/8 Marstrand Boat Show

  25-27 augusti arrangeras västkustens största flytande båtmässa av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund. Välkommen till årets båtfest!

  Årets flytande båtmässa på Marstrand kommer för första gången att arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund. Det betyder att stora delar av hela båtbranschen kommer att finnas på plats för att visa upp sitt utbud. De flesta av deltagarna har tidigare ställt ut på Öppna Varv på Orust i Ellös eller Henån.

  Det finns över 200 utställda motor- och segelbåtar i alla storlekar, både från svenska och utländska varv.

  Det finns även en stor tillbehörsutställning med utställare av enbart marina produkter och tjänster.

  De har även gratis prova-på aktiviteter som jollesegling, ribbåtskörning m.m. Allt under kunniga instruktörers överseende.

  Marstrand är Sveriges seglingsmetropol och även ett mycket uppskattat turistmål för hela familjen! Här kan man flanera längs kajen och titta på båtar, äta gott på restauranger och uteserveringar,  bo på allt från B&B till hotell, ta ett dopp i havet eller bara njuta av den marina miljön.